Εκπληκτική βικτωριανή αποκατάσταση – Old House Journal

Εκπληκτική βικτωριανή αποκατάσταση – Old House Journal

28 Ιουνίου, 2023 0 By admin

Από τη δεκαετία του 1980 είναι ένα “σπίτι μπάντα”? ένα από αυτά τα κουρασμένα, χωρίς χαρακτηριστικά κατοικίες σφηνωμένα ανάμεσα στα μπαρ και τους κοιτώνες μιας βορειοανατολικής κολεγιακής πόλης. Κάθε δωμάτιο νοικιαζόταν κάθε μήνα σε έναν επίδοξο μουσικό. τα κοινά ήταν μια διαδρομή με εμπόδια ενισχυτών, drum kit και άδεια μπουκάλια. Στον επάνω όροφο, οι γότθοι πετούσαν ανάμεσα στα υπνοδωμάτια, μια grunge μπάντα ζούσε στην τραπεζαρία, ενώ ένας απομονωμένος industrial συνθέτης καραδοκούσε στην κύρια σουίτα.

πριν και μετά από ένα παλιό σπίτι
Το σπίτι έχει επανασχεδιαστεί ως μια μέτρια βασίλισσα Άννα με μερικές μεταρρυθμισμένες γοτθικές πινελιές και ένα σχέδιο βαφής εποχής. Το σώμα επιβιβάζεται. τα αετώματα είναι ντυμένα με κλιμακωτά πλακάκια. Οι ιδιοκτήτες και οι ένοικοι κάποτε αποκαλούσαν το σπίτι Fugly Manor.

Και έτσι οι σημερινοί ιδιοκτήτες, οι Turner και Ferber, βρέθηκαν να το αποκαθιστούν. Η ομάδα της προηγούμενης ιδιοκτήτριας του σπιτιού είχε διαλυθεί και εκείνη είχε παρασυρθεί, αφήνοντας το όρμο χωρίς τιμόνι να αναβοσβήνει στο άγνωστο φως του ήλιου της Νέας Αγγλίας. Τα έγγραφα συντάχθηκαν, ανταλλάχθηκαν κεφάλαια και προς το παρόν η κληρονομιά του οίκου ως καταφύγιο μουσικών παραμένει αδιάσπαστη.

κήπος παλιού σπιτιού
Ένα νέο κατάστρωμα και μια πέργκολα χτίστηκαν από την προσθήκη, η οποία έγινε μια μεγάλη κουζίνα.

Το ζευγάρι ξεκίνησε την ανακαίνισή του, δωμάτιο με δωμάτιο, όπως επέτρεπε ο χρόνος και τα χρήματα. «Υπήρχε λίγος σεβασμός όσον αφορά τον αρχικό ιστό του σπιτιού», αφηγείται ο Turner. «Εκτός από χρόνια καλοήθους παραμέλησης, το λιτό σπίτι χτίστηκε από τεχνίτες γύρω στο 1915 με ελάχιστα ή καθόλου ξοδεύματα για τις λεπτομέρειες φινιρίσματος. τα υλικά προέρχονται από την τοπική αυλή ξυλείας. Αυτό έδωσε στους νέους ιδιοκτήτες μια κενή πλάκα για να δημιουργήσουν ένα σχέδιο που ένας πρόσφατος επισκέπτης ονόμασε “Vampire meets British rock star”.

Βικτωριανή βεράντα
Οι βικτοριανές αγκύλες μαλακώνουν τα ανοίγματα της βεράντας, δίνοντας την εμφάνιση α
πόρτα του φεγγαριού.

Για δεκαετίες, το εξωτερικό ήταν επενδεδυμένο με αλουμίνιο, το οποίο όταν αφαιρέθηκε αποκάλυψε την αρχική επένδυση. οικονομική τριπλή ασφαλτική στέγη αναρτημένη σε λωρίδες γκρι και καφέ. Παραδόξως, οι ξύλινες σανίδες δεν διακοσμούσαν ποτέ το κτίριο. Τα φτερά προσαρμόστηκαν στις κάτω κεκλιμένες άκρες της γραμμής οροφής σε κάποιο σημείο. η αρχική βεράντα μετατράπηκε σε ένα κλουβί με παράθυρα αλουμινίου τριών τροχιών, που τώρα λείπουν πολλά φύλλα.

Σπίτι βικτοριανού στιλ
Το εσωτερικό του Queen Anne συνδυάζει το αισθητικό σχέδιο με τα αγγλο-ιαπωνικά και κινεζικά μοτίβα εποχής.

Ο δρόμος τους είναι επενδεδυμένος και στις δύο πλευρές με σπίτια με αέτωμα των τελευταίων χρόνων. Χρησιμοποιώντας αυτό το προηγούμενο, οι ιδιοκτήτες χτύπησαν το σπίτι τους και κρέμασαν κλιμακωτούς έρπητα ζωστήρα στα αετώματα, στη συνέχεια πρόσθεσαν τεράστιες σανίδες και μια φανταστική στέγη βεράντας που υποστηρίζεται από λοξότμητες κολώνες και βραχίονες, αντλώντας έμπνευση από ένα κολλητικό στυλ της ύστερης βικτωριανής τέχνης και χειροτεχνίας. «Ήταν αδύνατο να επαναφέρουμε το σπίτι στην αρχική του εμφάνιση», σημειώνει ο Turner, «έτσι πήραμε μερικές ιδιότροπες ελευθερίες. Επειδή αγαπάμε το Gothic Revival, προσθέσαμε λεπτές πινελιές όπως οι νέες αναρτήσεις και τα τετράφυλλα στα bargeboards. Αυτό είναι σίγουρα το πιο πολύχρωμο σπίτι στη γειτονιά.»

Η τραπεζαρία τελειώνει με ένα διάδρομο προς το μπροστινό σαλόνι και την μπροστινή πόρτα. Οι ιδιοκτήτες συλλέγουν πιάτα αντίκες από ορειχάλκινα κασετίνες, τα οποία είναι ορατά στη ζωφόρο.

Ένα μπροστινό σαλόνι καλωσορίζει τους επισκέπτες. Αντί να κολλήσει σε μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, το δωμάτιο αγκαλιάζει ευτυχώς ένα μείγμα από στυλ των αρχών του 20ου αιώνα. «Έβαλα τα πάντα σε έναν συνδυασμό κόκκινου και πράσινου χρώματος», λέει ο Ferber. «Επέλεξα τις αγαπημένες μου vintage ταπετσαρίες, υφάσματα και χαλιά και μετά πρόσθεσα το Colonial Revival, Arts & Crafts και Art Deco έπιπλα και αξεσουάρ».

ανατολίτικη τραπεζαρία
Τα έπιπλα Aesthetic Movement συμπληρώνουν την τραπεζαρία Orientalist, η οποία συνδυάζει ψεύτικο μπαμπού, ύφασμα παγωνιού στους τοίχους, βελούδινη ζωφόρο και περσικές πινελιές. Ένα καλλιτεχνικό παράθυρο της δεκαετίας του 1880, που αρχικά προοριζόταν ως παράθυρο με διπλό κρεμασμένο και τώρα συνδυασμένο, φωτίζει την πολυτελή τραπεζαρία ενώ συγκαλύπτει τη θέα ενός γειτονικού σπιτιού.

Ανατολίτικη τραπεζαρία

Η δημιουργία της τραπεζαρίας των Οριενταλιστών (ο χώρος ήταν αρχικά μια μικρή κουζίνα και ντουλάπι, που αργότερα ανακαινίστηκε πολύ πέρα ​​από κάθε όψη ιστορικότητας) πήρε το μεγαλύτερο μέρος μιας δεκαετίας για να ολοκληρωθεί. «Το ξεσπάσαμε στα καρφιά και τα δοκάρια», εξηγεί ο Turner. «Το δωμάτιο ήταν μοναδικό, ένα μέρος για την αποθήκευση οικοδομικών υλικών και επίπλων ενώ άλλα δωμάτια ανακαινίζονταν.» Ο Turner είχε από καιρό απολαύσει το πάθος του να συλλέγει έπιπλα από το στυλ της αισθητικής κίνησης, μετακινώντας τα με την ελπίδα ότι μια μέρα θα τεθεί σωστά. Τώρα το ζευγάρι ξεκίνησε να δημιουργήσει μια κατάλληλη παρουσίαση.

βικτοριανό σαλόνι
Μια εξωτική αλλά γαλήνια γωνιά καταλαμβάνει το άκρο της τραπεζαρίας. Ένα παλιό κινέζικο πλαίσιο κρεβατιού επαναπροσδιορίστηκε για να ολοκληρώσει μια κιονοστοιχία που πλαισιώνει μια γωνιά με ένα μικρό τζάκι. Τα πλακάκια σε όλο το σπίτι είναι αντίκες. Πρόκειται για επεξεργασμένα αποθέματα που αγοράστηκαν από την Ουρουγουάη, έναν σημαντικό εισαγωγέα ευρωπαϊκής και αμερικανικής μαγιολίκας, περίπου. 1900

Έχοντας πάντα επιθυμία ένα δωμάτιο με ξυλόγλυπτα, ξεκίνησαν κατασκευάζοντας μια οροφή από μπαμπού, κολλημένη σε κόντρα πλακέ και πλαισιωμένη με λοξότμητες μπάρες. Η λάμπα, που αποτελείται από επένδυση t&g και υαλοπίνακα για να μοιάζει με κόκκινο μπαμπού, ήταν καλυμμένη με μια σχάρα με έβενο. τετράγωνα πάνελ από μπρούτζο και χρυσό μετάξι ήταν κεντραρισμένα σε κάθε επανάληψη. Τοποθετήθηκαν καλούπια εικόνας και ράγες πλάκας, μετά κρεμάστηκε ύφασμα στους τοίχους και βελούδο στη ζωφόρο. Ένα αγγλικό χαλί Βρυξελλών με σχέδιο του 1880 τοποθετήθηκε από τοίχο σε τοίχο. Στο σημείο αυτό, η συλλογή των αντίκες βγήκε τελικά από την αποθήκευση.

Μεταφορές και επάργυρες πλάκες κασετίνας διακοσμούν τη ζωφόρο. Τα έπιπλα και τα κρεμαστά ντουλάπια των curiosities, αγγλο-ιαπωνικής σχεδίασης αλλά συνοδευόμενα από chinoiseri και περσικά αντικείμενα, μεταφέρουν την εντύπωση ενός ιδιοκτήτη που ταξίδεψε πολύ τη δεκαετία του 1880. Στην άκρη του δωματίου υπάρχει μια γωνιά στο πνεύμα των βικτωριανών τουρκικών γωνιών.

Κουζίνα βικτοριανού στυλ
Μόλις χρησιμοποιηθεί για catering, η μεγάλη κουζίνα είναι επενδυμένη και περιλαμβάνει σαλόνι με τζάκι.

Το αρχικό αποτύπωμα του σπιτιού ήταν αρκετά μικρό, 24′ x 27′, και τη δεκαετία του 1970 κατασκευάστηκε μια πτέρυγα 20′ x 25′ στο πίσω μέρος. Αυτό χρησίμευσε ως οικογενειακό δωμάτιο και αίθουσα πρόβας μέχρι που ο Φέρμπερ, τότε υπεύθυνος τροφοδοσίας, αποφάσισε να μεταφέρει την κουζίνα σε αυτό. «Χρειαζόμουν χώρο για ψήσιμο μεγάλης κλίμακας και ήθελα εξοπλισμό εμπορικής ποιότητας», προσθέτει. «Η πρόκληση του σχεδιασμού ήταν πώς να κάνουμε μια μοντέρνα προσθήκη να μοιάζει κάπως ιστορική. Η έμπνευσή μας προήλθε από ένα πολυτελές αμαξάκι Vanderbilt στο Βερμόντ. Οι τοίχοι και η οροφή του καθεδρικού ναού είναι επενδυμένοι με επένδυση γλώσσας και αυλακιού. οι στύλοι και τα δοκάρια ήταν αντιμέτωπα με λοξότμητη λεύκα και βαμμένα σε αντίκα φινίρισμα. Το ζευγάρι μπόρεσε να περιλαμβάνει σαλόνι και τραπεζαρία.

Από υπόστεγο σε παρεκκλήσι

Λίγο μετά την προσθήκη της πίσω πτέρυγας, κατασκευάστηκε ένα carport στη βόρεια πλευρά της προσθήκης. Έκλεισε τη δεκαετία του 1980 και είχε σχεδιαστεί ως πεθερική σουίτα με ιδιωτικό μπάνιο: παρέμειναν πρόχειροι στύλοι 4×4 που στηρίζουν μια εκτεθειμένη δοκό 4×12, ενώ οι τοίχοι και η οροφή ήταν καλυμμένες. Οι συρόμενες πόρτες ανοίγουν στην πίσω αυλή, κάνοντας το δωμάτιο να αισθάνεται σαν ένα μερικώς τελειωμένο υπόγειο σε ένα ράντσο σε χωριστά επίπεδα.

Βικτωριανή κρεβατοκάμαρα
Η μεταλλική οροφή και το γείσο είναι Gothic Revival, όπως και τα φωτιστικά αντίκες.

Αυτό θα γίνει πλέον η κύρια κρεβατοκάμαρα. Που ξεκινάω? Αντιμέτωποι με μια ρηχή κεκλιμένη οροφή που έκανε δύσκολη κάθε είδους ιστορική εντύπωση, οι Turner και Furber μετέτρεψαν τον χώρο ύπνου σε εγκάρσιο διάφραγμα, χτίζοντας μια ψευδή, απότομη οροφή καθεδρικού ναού, πλαισιωμένη από δοκάρια και διακοσμημένη με μεταλλικά πάνελ οροφής.

παλιό σπίτι θερμοκήπιο
Έξω από την κρεβατοκάμαρα, ένα μικρό ωδείο μοιάζει με γοτθικό παρεκκλήσι. Τα διασωθέντα γυάλινα πάνελ κατασκευάστηκαν σε πόρτες τσέπης που ανασύρονται στον τοίχο στην αψίδα.

Σε κάθε άκρο υπάρχει ένα μεγάλο παράθυρο ανακαινισμένο από μια εκκλησία. Ένας άντρας αντλεί φως από ένα παράθυρο μπάνιου. το άλλο χωρίστηκε για να μεταμορφωθεί σε ένα ζευγάρι πόρτες τσέπης που περικλείουν ένα μικρό θερμοκήπιο όπου τα φυτά διαχειμάζουν.

παλιό σπίτι με εστία σε βικτοριανό στυλ
Ιστορικά εμπνευσμένες ντουλάπες είναι βαμμένες σε απαλό μεταλλικό χρώμα για να διαχωρίσουν τη νέα ξυλουργική από τις αντίκες στο αρχικό τους φινίρισμα.

Το καμαρίνι έχει τζάκι στον τοίχο της ντουλάπας. «Αναμιγνύαμε αντίκες με ιστορικά εμπνευσμένες ξυλουργικές εργασίες», σημειώνει ο Turner, «έτσι αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε ένα νέο κομμάτι με ένα απαλό μεταλλικό χρώμα, αλλά να διατηρήσουμε το αρχικό φινίρισμα των αντίκες». Η προσαρμοσμένη γοτθική ταπετσαρία βάφτηκε για να ταιριάζει με την εμπνευσμένη από το Voysey χαλί. Το συναρπαστικό αποτέλεσμα συνδυάζει αρκετές γοτθικές εποχές με το κίνημα των Βρετανικών Τεχνών και Χειροτεχνίας.

Το κύριο μπάνιο παρουσιάζεται ως μια μεσογειακή αυλή με ξεχωριστούς χώρους και τοίχους.

Ιδιωτικό μπάνιο

παρουσιάζει επίσης μια πρόκληση. μικρό και φθαρμένο από τις καιρικές συνθήκες, ήταν εξοπλισμένο με φθηνά ροζ-μπεζ φωτιστικά. Το ζευγάρι επέκτεινε το δωμάτιο σπρώχνοντας τον τοίχο δύο πόδια πίσω. μια βιτρό οθόνη προβάλλει το μπάνιο από το υπνοδωμάτιο. Απορρίπτοντας την παραδοσιακή διάταξη του μπάνιου, αναδημιούργησαν μια μεσογειακή αυλή. Τα πλακάκια εισήχθησαν από τη Σεβίλλη. Οι διαχωριστικοί τοίχοι με πλακάκια είναι εξοπλισμένοι με ζαρντινιέρες που κρύβονται στις πάνω δώδεκα ίντσες. υποτροπικά φυτά κολυμπούν κάτω από ένα μεγάλο φεγγίτη. Τα πλακάκια δαπέδου από τερακότα μιμούνται τα πλακόστρωτα που βρίσκονται σε θερμότερα κλίματα.

Πόροι

Εσωτερικός Χρωματιστά
Historic Colors Rookwood Red 2802, Secret Garden 6181 (Green) Sherwin-Williams
sherwin-williams.com
• Essex Green HC-188 Benjamin Moore
benjaminmoore.com

Windows
Μάρβιν

Ταβάνι από μπαμπού
Το μπαστούνι και το παπούρ του Φρανκ
franksupply.com

Χαλιά
Συλλογή ιδιοκτήτη. Δείτε επίσης Langhorne Carpet Co., PA: langhornecarpets.com
• Woodward Grosvenor, UK:
grosvenorwilton.co.uk & theflooringgroup.co.uk

Μεταλλικό γοτθικό γείσο οροφής
WF Norman
wfnorman.com
• Διακοσμητικό μέταλλο Chelsea με σχέδιο πεδίου
thetinman.com

Γοτθική ταπετσαρία
Ταπετσαρία από τον David Skinner, Ιρλανδία
instagram.com/davidskinnerwallpapers/

Μεταλλική βαφή
Platinum της Martha Stewart για τον Ralph Lauren, τώρα διαθέσιμο από την PPG Paints
ppgpaints.com

Φωτισμός κουζίνας
Ξανάνιωμα

Χαρτιά οροφής
Προσαρμοσμένο, δεν χρησιμοποιείται πλέον.

Πλακάκια τζακιού
Όλα τα φωτιστικά αντίκες/επανασχεδιασμένα, έπιπλα αντίκες

Σχετικοί πόροι

Πίνακες για σανίδες
Granville Mfg.
woodside.com

Ward Clapboard Mill
wardclapboard.com

Victorian/Exotic Papers
Bradbury & Bradbury bradbury.com; Έγγραφα αισθητικής κυκλοφορίας; Περσικό σετ δωματίου? Εμπνευσμένο από το Maurice Trustworth Studios trustworth.com. Ειδικός στο Voysey Designs. Ψηφιακή ταπετσαρία αναψυχής

Χαλί εμπνευσμένο από το Voysey
Το περσικό χαλί persiancarpet.com

Βικτωριανό Μύλο
Mad River Woodworks
madriverwoodworks.com Πέργολες

Western Red Cedar Pergolas, Gazebos και άλλα.
Υπαίθρια ζωή σήμερα
outdoorlivingtoday.com