Πρωτότυπα εντοιχισμένα εποχής – Old House Journal

Πρωτότυπα εντοιχισμένα εποχής – Old House Journal

24 Ιουνίου, 2023 0 By admin
Ξύλινα εντοιχισμένα για ένα vintage σπίτι
Αριστερά: Ο τηλεφωνικός θάλαμος αυτής της περιόδου είναι ένα πρωτότυπο που ανακαινίστηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο σαλόνι του σπιτιού της δεκαετίας του 1940.
Δεξιά: Ένα κάθισμα παραθύρου είναι χτισμένο ως μέρος της επίσημης ξυλουργικής που περιβάλλει το τζάκι σε ένα σπίτι του 1777 στη Μασαχουσέτη. Φωτογραφίες: William Wright / Eric Roth

Τα σταθερά χτιστά είναι μέρος της αρχιτεκτονικής και συμβάλλουν στην εμφάνιση του σπιτιού όσο μια σκάλα ή ένα τζάκι. Καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο από τα τυπικά έπιπλα, ειδικά αν είναι ενσωματωμένα στους τοίχους. Δεν χρειάζεται να μετακινηθούν κατά τον καθαρισμό. Τα εντοιχισμένα έπιπλα είναι τέλεια για ένα μικρό σπίτι, είτε πρόκειται για ένα vintage μπανγκαλόου είτε για το σημερινό μικροσκοπικό σπίτι. Τα εντοιχισμένα εξυπηρετούν επίσης τη σύγχρονη επιθυμία για ένα καθαρό εσωτερικό. Η ιδέα δεν είναι καινούργια. Βρίσκουμε εντοιχισμένα σε κάθε εποχή και στυλ σπιτιού. Κάποια είναι απλά ή παραδοσιακά, άλλα είναι γεμάτα ντιζάιν και δεξιοτεχνία και κάποια είναι λίγο τρελά. Εδώ βλέπουμε μερικά πρωτότυπα.

Σκαλιστά γωνιακά ντουλάπια με κέλυφος έρχονται στο μυαλό, όπως και οι μπουφές τραπεζαρίας. Πάγκοι και ενσωματωμένα καθίσματα παραθύρων εμφανίζονται σε κάθε περίοδο – σε ένα γεωργιανό σαλόνι, έναν πύργο της Queen Anne, ένα παράθυρο μπανγκαλόου. Τα μοντέρνα σπίτια και τα ράντσο του μέσου αιώνα έχουν συχνά κομψά ενσωματωμένα μέσα όχι μόνο στην κουζίνα αλλά και στην κρεβατοκάμαρα.

Σχεδόν για όλα υπάρχει προηγούμενο. Όταν προσθέτετε νέα ντουλάπια, φροντίστε απλώς να χρησιμοποιείτε το λεξιλόγιο σχεδιασμού που ταιριάζει με την ηλικία, το στυλ και τον βαθμό τυπικότητας του σπιτιού. Σε περίπτωση αμφιβολίας, απλοποιήστε το σχέδιο αντί να στολίσετε. και αποφύγετε την αναδρομή.

Η τρέλα των χτισίμων κορυφώθηκε κατά την εποχή των μπανγκαλόου – όταν πολλά σπίτια ήταν μόνο 800 ή 900 τετραγωνικά πόδια, το ξύλο ήταν άφθονο και τα κουφώματα κατασκευάζονταν με μηχανή. Ειδικά στη δεκαετία του 1920, το να βλέπαμε πόσα “χαρακτηριστικά εξοικονόμησης χώρου” μπορούσαν να ενσωματωθούν στο σπίτι έγινε μια μικρή εμμονή εταιρειών και κατασκευαστών που σχεδιάζουν σπίτια: ράφια στην κιονοστοιχία, μπουφές στην τραπεζαρία, ντουλάπες στο υπνοδωμάτιο σεντόνια στον επάνω όροφο. αίθουσα, συν γωνίες τηλεφώνου, πτυσσόμενες σιδερώστρες, συρόμενοι πάγκοι, μετατρέψιμα κρεβάτια τοίχου. . . συνέχισε και συνεχίστηκε. Ακόμη και οι κατάλογοι φρεζαρίσματος πρόσφεραν έτοιμα ενσωματωμένα στοιχεία. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να μελετήσετε vintage καταλόγους για ατελείωτες σχεδιαστικές ιδέες. (Ξεκινήστε με την APT’s Building Technology Heritage Library, μια διαδικτυακή πηγή. Αναζητήστε “καταλόγους millework” και υποδείξτε χρόνια ενδιαφέροντος στο archive.org/details/buildingtechnologyheritagelibrary)

Δεν μπορούμε πλέον να παραγγείλουμε ένα ενσωματωμένο απόθεμα για λίγα μόνο δολάρια. Η δημιουργία κατά παραγγελία είναι ο τρόπος που πρέπει να ακολουθήσετε σήμερα. Θα χρειαστείτε έναν σχεδιαστή εξοικειωμένο με τις λεπτομέρειες εποχής, μαζί με έναν ξυλουργό ή ξυλουργό που κάνει καλή δουλειά. Πολλοί σχεδιαστές εσωτερικών χώρων έχουν μια ομάδα ξυλουργικής. Ένα μεγάλο ενσωματωμένο, ειδικά, θα προσθέσει χαρακτήρα αλλά και αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι. Ένα κομμάτι φτιαγμένο από βαμμένο ξύλο θα κοστίσει λιγότερο από ένα από λεπτό σκληρό ξύλο για να έχει καθαρό φινίρισμα.

«Σκεφτείτε πώς και πού θα κατασκευαστεί το τμήμα», λέει η Mary Ellen Paulson, συγγραφέας του Ένα βιβλίο με ιδέες για κλάδεμα (Taunton). «Ένας κατασκευαστής επίπλων, για παράδειγμα, συνήθως δημιουργεί το κομμάτι σε ένα κατάστημα και στη συνέχεια το προσαρμόζει μετά τη συναρμολόγηση. Ένας ξυλουργός μπορεί να το κατασκευάσει ακριβώς στο σαλόνι ή στην κρεβατοκάμαρά σας, μετατρέποντας το σπίτι σας σε χώρο εργασίας.

Ο Paulson προτείνει να ρωτήσετε για (ή να προσδιορίσετε) τεχνικές κατασκευής ζητώντας, για παράδειγμα, αρθρώσεις με καρφιά, αντί για αρθρώσεις άκρων ή εγκοπές. Όπως και με τα ανεξάρτητα έπιπλα, όσο πιο ισχυρή είναι η ξυλουργική, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει το ενσωματωμένο.

Το ενσωματωμένο μπορεί να είναι σχεδόν οπουδήποτε. Στα προφανή μέρη περιλαμβάνονται η κουζίνα και το μπάνιο, φυσικά, καθώς και μια ντουλάπα ή δωμάτιο πούδρας, που μπορεί να έχει οτιδήποτε από ανοιχτά ράφια και κουμπιά μέχρι “ντουλάπια” και εντοιχισμένα ντουλάπια, μαζί με ένα παγκάκι. Συχνά υποθέτουμε ότι τα εντοιχισμένα ντουλάπια κουζίνας χρονολογούνται από τα μέσα του 20ου αιώνα. Στην πραγματικότητα, ένα ενσωματωμένο ντουλάπι βάσης ή ένα ψηλό ντουλάπι ντουλάπι είναι συνηθισμένο στις κουζίνες της βικτοριανής εποχής και των αρχών του 20ου αιώνα, καθώς και σε ντουλάπια εξοπλισμένα με συρτάρια, κάτω ντουλάπια και επάνω ντουλάπια με τζάμια.

Ακολουθώντας τις νοικοκυρές του παρελθόντος, σκεφτείτε έναν άλλο αχρησιμοποίητο χώρο για την τοποθέτηση εντοιχιζόμενων επίπλων: τα βαθιά συρτάρια
χτισμένο στην επικλινή περιοχή κάτω από τις μαρκίζες, ας πούμε? ντουλάπια ή συρόμενα μέρη στο ελεύθερο μέρος κάτω από τις σκάλες. μια ψηλή βιβλιοθήκη ή ένα ντουλάπι πορσελάνης δίπλα ή στο πλάι του τζακιού.

Τέλος, αναζητήστε στοιχεία για ενσωματωμένο που μπορεί να έχει αφαιρεθεί. Οι κιονοστοιχίες σκίστηκαν από αλλαγές στη γεύση. μπαλωμένα πατώματα και «φαντάσματα» στους τοίχους μπορεί να υποδηλώνουν πού στεκόταν κάποιος. Μια γωνιά πρωινού μπορεί να έχει εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης της κουζίνας ή ακόμη και να έχει μετατραπεί σε σκουπίδι. Ψάξτε για ενδείξεις!

ρετρό χτιστό κρεβάτι Murphy
Σε ένα σπίτι του 1915 στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, ένα γραφείο γραμματείας κρύβει ένα πτυσσόμενο κρεβάτι πάνω σε ξύλινους τροχούς. Η γραμματέας και το κρεβάτι είναι πρωτότυπα. Φωτογραφία: Αρχείο Linda Svendsen

Παράξενα παραδείγματα ενσωματωμένων

Κρεβάτια που γλιστρούν σε επένδυση, σκάλες σοφίτας που ανοίγουν από την ντουλάπα, πτυσσόμενες σιδερώστρες—τα έχουμε δει όλα. (Ίσως το πιο περίεργο ήταν ένας πάγκος/κρεβάτι κουζίνας που μετατρέπεται σε “βεράντα ύπνου” για ένα άτομο.)

Ξύλινα εντοιχισμένα για ένα vintage σπίτι
Στο Mill Valley της Καλιφόρνια, η τραπεζαρία, με τα εντοιχισμένα τοιχώματα, είναι πρωτότυπη σε ένα εκπληκτικά διατηρημένο μπανγκαλόου Arts & Crafts.
Φωτογραφία: Douglas Keister

Ενσωματωμένα στοιχεία τραπεζαρίας

Τα εντυπωσιακά εντοιχισμένα εξελίχθηκαν από ρηχά, εξώπλατα ντουλάπια που κάθονταν σε αποικιακές ντουλάπες. Τον 18ο αιώνα, το ντουλάπι μετακόμισε στο σαλόνι, που χρησιμοποιείται για φαγητό, για να γίνει το διάσημο γωνιακό ντουλάπι της Γεωργιανής και Ομοσπονδιακής περιόδου. Είχαν λεπτή ξυλουργική και σκάλισμα και τις περισσότερες φορές είχαν ράφια έκθεσης πάνω από μια κλειστή αποθήκη.

Η βικτοριανή εποχή είδε ενσωματωμένα, γυαλισμένα ντουλάπια πορσελάνης που ταιριάζουν με το λεπτό σκληρό ξύλο που χρησιμοποιείται για επένδυση – αυτό εκτός από ένα πλήρως εξοπλισμένο ντουλάπι μπάτλερ που συνδέει την κουζίνα με την τραπεζαρία.

Η άνθιση της εντοιχισμένης τραπεζαρίας είναι ίσως περίπου. 1900–1930, όταν τα Arts & Crafts Bungalows, American Foursquares και Tudors συχνά παρουσίαζαν έναν τεράστιο ενσωματωμένο μπουφέ ή μπουφέ με συρτάρια, βιτρίνες, πάγκο και καθρέφτη. Ο μπουφές μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και ένα ειδικά διαμορφωμένο καλοριφέρ που λειτουργεί και ως θερμαντήρας πιάτων. Τα καθίσματα στον πάγκο είναι επίσης συχνά ενσωματωμένα σε τραπεζαρίες.

Ξύλινα εντοιχισμένα για ένα vintage σπίτι
Αριστερά: έμπειρη ξυλουργική και σκάλισμα στην οθόνη στο πίσω σαλόνι του ca. Το σπίτι του 1804 του καπετάνιου Elias Davis στο Gloucester της Μασαχουσέτης.
Δεξιά: Ο αρχικός μύλος διαθέτει μια κυρτή, σκαλιστή γωνιά σε ένα σαλούν Queen Anne του 1892 Midwest. Φωτογραφίες: Eric Roth / David Heide Design Studio

Εντοιχιζόμενο για σαλόνι

Με ανασηκωμένη πλάτη και στενό πάγκο, το Inglenook είναι ταυτόχρονα μια αναδρομή στην εποχή της αποικίας και ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των δωματίων τέχνης και χειροτεχνίας. Η ιδέα έγινε δημοφιλής από αρχιτέκτονες του τέλους του 19ου αιώνα που εργάζονταν στο στυλ του βότσαλου και της πρώιμης αποικιακής αναγέννησης. Ο αρχιτέκτονας της Βοστώνης H.H. Richardson πιστώνεται μερικές φορές ότι έφερε την ιδέα – σταθερά καθίσματα πάγκου, συνήθως εκατέρωθεν του τζακιού – από την Αγγλία, αλλά τα εντοιχισμένα καθίσματα δεν έχουν σαφή χρόνο προέλευσης.

Τα μπανγκαλόου και τα σχετικά στυλ έχουν συχνά μια κιονοστοιχία που χωρίζει τα κύρια δωμάτια. οι θέσεις τοποθετούνται σε ενσωματωμένες προθήκες, ανοιχτές βιβλιοθήκες ή πτυσσόμενα γραφεία.

Ξύλινα εντοιχισμένα για ένα vintage σπίτι
Σε ένα Eastlake Victorian του 1888, που ανήκε μόνο σε μία οικογένεια, η βιβλιοθήκη διατηρεί τζάμια, ενσωματωμένες βιβλιοθήκες από σφενδάμι από πανύψηλα με πτυσσόμενη ρεσεψιόν. Φωτογραφία: Eric Roth

Εντοιχιζόμενα για υπνοδωμάτιο και γραφείο

παλιό μπάνιο με εντοιχισμένη τουαλέτα
Στο σπίτι του Haas-Lilliental του 1886 στο Σαν Φρανσίσκο, χτίστηκαν ένα νιπτήρα, ντουλάπια τοίχου και βάσης και ένας καθρέφτης κορώνας. Φωτογραφία: Douglas Keister

Αν και λιγότερο συνηθισμένο από ό,τι στις τραπεζαρίες, μόνιμα έπιπλα όπως γραφεία γραμματείας, βιβλιοθήκες και τουαλέτες ενσωματώθηκαν ως μέρος του ξυλουργείου κατά τη διάρκεια του

Βικτωριανή περίοδος και αργότερα. Ακόμη και οι ντουλάπες μπορεί να είναι αρκετά περίτεχνες, ως διαμερίσματα κατά μήκος ενός τοίχου ή ως μια πλήρης, ξεχωριστή γκαρνταρόμπα με ενσωματωμένα συρτάρια, ντουλάπες και καθρέφτες. Στον επάνω όροφο, μια ντουλάπα από λευκά είδη με πορτάκια και πολλά συρτάρια εξυπηρετούσε τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια. Τα μεγαλύτερα σπίτια από τη δεκαετία του 1920 είναι πιθανό να έχουν τέτοιες ανέσεις.

Εντοιχισμένα στοιχεία για κουζίνα και μπάνιο

Η εντοιχισμένη κουζίνα με συνεχή βάση και ντουλάπια τοίχου έγινε πρότυπο στη μεταπολεμική περίοδο του 20ου αιώνα. Ωστόσο, πολλά σπίτια είχαν εντοιχισμένα νωρίτερα, ιδιαίτερα μετά τον αι. 1890 αν υπάρχει μόνο ένα μεγάλο ντουλάπι στην κουζίνα. Σε αρχοντικά και αρχοντικά, οι βικτοριανές ντουλάπες του μπάτλερ χτίστηκαν δεκαετίες πριν. Προσαρμόζονται εύκολα για κουζίνα, μπάνιο ή υπνοδωμάτιο σήμερα. Η γωνιά του πρωινού ήταν ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό στα μπανγκαλόου περίπου. 1900–1940


πόροι:

Ταπετσαρία: Χάρτινες κουρτίνες Adelphi
Σχεδιαστής David Heide Design Studio
Ταπετσαρία: Χάρτινες κουρτίνες Adelphi
Μουσείο: Captain Elias Davis House, περ. 1804
Μουσείο Cape Ann, Gloucester, Μασαχουσέτη
Lanterman House, La Canada Flintridge, CA P
Haas-Lilliental House, 1886, Σαν Φρανσίσκο

Σχετικοί πόροι:

Αρχιτεκτονικά στοιχεία
Ξύλινα κουφώματα, παράθυρα, πόρτες κατά παραγγελία

Ντουλάπι Crown Point
Προσαρμοσμένα, εμπνευσμένα από την εποχή ντουλάπια και ενσωματωμένα

Χύτευση ξυλείας
Καλούπια σκληρού ξύλου σε περισσότερα από 500 προφίλ

Μπορεί να σου αρέσει επίσης: