Πώς να προλάβετε τα σπυράκια και τις κηλίδες

Πώς να προλάβετε τα σπυράκια και τις κηλίδες

22 Ιουλίου, 2023 0 By admin

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Κατά τη διάρκεια των καυτών καλοκαιρινών μηνών, όλοι χρειαζόμαστε περιποίηση δέρματος που δεν ιδρώνει, που βοηθά στην αποφυγή εξανθημάτων και κηλίδων. Επίσης, ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος μας κάνει να ιδρώνουμε περισσότερο από το συνηθισμένο και το δέρμα μας συχνά υποφέρει ως αποτέλεσμα. Ενώ η εφίδρωση είναι μια φυσική και απαραίτητη σωματική λειτουργία, μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στο δέρμα μας, οδηγώντας σε εξανθήματα, κηλίδες και άλλα δερματικά προβλήματα.

Επιπλέον, η εφίδρωση μπορεί να φράξει τους πόρους, να παγιδεύσει βρωμιά και βακτήρια και να επιδεινώσει τις δερματικές παθήσεις. Ωστόσο, με τις κατάλληλες στρατηγικές φροντίδας του δέρματος που δεν ιδρώνουν, μπορείτε να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό, λαμπερό και υγιές όλο το καλοκαίρι.

Περιποίηση δέρματος με αντοχή στον ιδρώτα

Η φροντίδα του δέρματος με προστασία από τον ιδρώτα είναι απαραίτητη το καλοκαίρι

Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα συνεργατών της Amazon Services LLC, στο Skimlinks και σε άλλα προγράμματα θυγατρικών. Προγράμματα διαφήμισης συνεργατών όπως αυτά μας παρέχουν έναν τρόπο να κερδίζουμε χρεώσεις με σύνδεση σε αυτούς τους ιστότοπους συνεργατών χωρίς κόστος για εσάς. Ως Amazon Associates, κερδίζουμε από εξειδικευμένες αγορές. Ελέγξτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου Αποκάλυψης. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε τον ιστότοπό μας.

Ενώ όλες χρειαζόμαστε καλά προϊόντα περιποίησης και πρακτικές τον χειμώνα, τα χρειαζόμαστε περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες. Το καλοκαίρι, οι ακτίνες του ήλιου γίνονται πιο έντονες και η παραμονή μεγάλων περιόδων σε εξωτερικούς χώρους γίνεται συνηθισμένη.

Ως αποτέλεσμα, το δέρμα μας εκτίθεται σε επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία (UV), η οποία μπορεί να προκαλέσει μια σειρά δερματικών προβλημάτων, από ηλιακά εγκαύματα και πρόωρη γήρανση έως αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Φυσικά, όλοι θέλουμε προϊόντα περιποίησης δέρματος ανθεκτικά στον ιδρώτα για να μας προστατεύουν και να δείχνουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε αποτελεσματικές τεχνικές για την πρόληψη των σπυριών και των κηλίδων που προκαλούνται από τον ιδρώτα τους ζεστούς μήνες.

Περιποίηση δέρματος με αντοχή στον ιδρώτα

1. Κατανόηση των επιπτώσεων του ιδρώτα στο δέρμα

Προκειμένου να μιλήσουμε για δερματικές λοιμώξεις και να διερευνήσουμε τρόπους αντιμετώπισης των εξανθημάτων από τον ιδρώτα, είναι πρώτα σημαντικό να κατανοήσουμε πώς ο ιδρώτας επηρεάζει το δέρμα μας. Πρώτον, ο ιδρώτας αποτελείται από νερό, νάτριο και άλλους ηλεκτρολύτες.

Όταν ιδρώνουμε, αυτές οι ουσίες έρχονται σε επαφή με την επιφάνεια του δέρματος και μπορούν να αναμειχθούν με το σμήγμα, τη λιπαρή ουσία που παράγεται φυσικά από τους σμηγματογόνους αδένες μας. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και εξάρσεις ακμής.

Επιπλέον, η εφίδρωση μπορεί να καταστρέψει τη φυσική υγρασία του δέρματος, καθιστώντας το πιο ευάλωτο σε ερεθισμούς και φλεγμονές. Άτομα με προϋπάρχουσες δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρου ακμή ή το έκζεμα μπορεί να εμφανίσουν εξάρσεις και επιδείνωση της κατάστασής τους λόγω υπερβολικής εφίδρωσης.

Με αυτή τη συνειδητοποίηση, γίνεται προφανές ότι η φροντίδα του δέρματος με προστασία από τον ιδρώτα είναι απαραίτητη για την πρόληψη των εξανθημάτων και τη διατήρηση της συνολικής υγείας του δέρματος. Σε αυτό το πλαίσιο, η εξέταση της μετρονιδαζόλης μπορεί να είναι ευεργετική. Η μετρονιδαζόλη είναι ένα αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία βακτηριακών δερματικών λοιμώξεων όπως η ροδόχρου ακμή.

Επίσης, επωφελούμενοι από τις εκπτώσεις της μετρονιδαζόλης, τα άτομα με τέτοιες δερματικές παθήσεις μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις εξάρσεις που προκαλούνται από την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλείται από τον ιδρώτα, συμβάλλοντας στη διατήρηση πιο υγιούς και καθαρού δέρματος.

Να θυμάστε ότι έχουμε να κάνουμε με τις επιπτώσεις του ιδρώτα στο δέρμα. Και η χρήση κατάλληλων θεραπειών όπως η μετρονιδαζόλη μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη φροντίδα του δέρματος και γενική ευεξία.

2. Καθαρίζετε απαλά και τακτικά

Το θεμέλιο οποιασδήποτε αποτελεσματικής ρουτίνας περιποίησης δέρματος με προστασία από τον ιδρώτα είναι ο σωστός καθαρισμός. Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η παραγωγή ιδρώτα είναι στο αποκορύφωμά της, είναι εξαιρετικά σημαντικό να καθαρίζετε το πρόσωπό σας προσεκτικά και τακτικά.

Στην ιδανική περίπτωση, αναζητήστε ένα ήπιο καθαριστικό χωρίς θειικά άλατα που αφαιρεί αποτελεσματικά τη βρωμιά, την περίσσεια λιπαρότητας και τον ιδρώτα χωρίς να αφαιρεί το δέρμα από τα φυσικά του έλαια. Ο καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό και να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο φραγμένων πόρων.

Για παράδειγμα, μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα απαλό καθαριστικό όπως το Cetaphil Face Wash. Αυτό το καθαριστικό είναι ιδανικό για ξηρό έως κανονικό, ευαίσθητο δέρμα, χωρίς άρωμα, χωρίς σαπούνι και χωρίς αφρό.

Φροντίστε να χρησιμοποιείτε δροσερό νερό όταν πλένετε το πρόσωπό σας, καθώς το ζεστό νερό μπορεί να αφυδατώσει περαιτέρω το δέρμα. Μετά τον καθαρισμό, στεγνώστε το πρόσωπό σας με μια καθαρή πετσέτα αντί να το τρίψετε έντονα, καθώς το τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ερυθρότητα.

3. Κάντε απολέπιση για να αποφράξετε τους πόρους – περιποίηση δέρματος με προστασία από τον ιδρώτα που λειτουργεί

Σε κάθε ρουτίνα περιποίησης δέρματος με προστασία από τον ιδρώτα, η απολέπιση παίζει καθοριστικό ρόλο. Κάνοντας τακτική απολέπιση, μπορείτε να αποφράξετε αποτελεσματικά τους πόρους και να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, μειώνοντας σημαντικά την πιθανότητα παγιδευμένου ιδρώτα και λιπαρότητας που συχνά οδηγούν σε εξάρσεις. Ωστόσο, η επιλογή του σωστού απολεπιστικού για τον τύπο του δέρματός σας είναι απαραίτητη.

Για ευαίσθητο δέρμα ή δέρμα με τάση για ακμή, είναι καλύτερο να επιλέγετε χημικά απολεπιστικά που περιέχουν συστατικά όπως σαλικυλικό οξύ ή γλυκολικό οξύ. Αυτά τα ισχυρά συστατικά μπορούν να διεισδύσουν βαθιά στους πόρους, διαλύοντας το σμήγμα και τα υπολείμματα και συμβάλλοντας στον σχηματισμό ακμής.

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ το Aure Brightening Facial Scrub. Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος. Περιέχει φύκια και γαλλική πράσινη άργιλο για απαλότητα, αποτοξίνωση και καθαρισμό. Επιπλέον, περισσότεροι από 23.000 αγοραστές συμφωνούν με τις λαμπερές κριτικές πέντε αστέρων.

Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε κανονικό ή ξηρό δέρμα, ένα απαλό φυσικό απολεπιστικό με απαλές, στρογγυλεμένες χάντρες είναι πιο κατάλληλο, καθώς δεν θα προκαλέσει μικροσκίσιμο στο δέρμα. Θυμηθείτε, το κλειδί είναι να προσαρμόσετε την προσέγγιση απολέπισης για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα και να διατηρήσετε υγιές, λαμπερό δέρμα.

4. Ενυδατώνει, ενυδατώνει, ενυδατώνει

Η σωστή ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για ένα υγιές, λαμπερό δέρμα όλο το χρόνο, αλλά γίνεται ακόμα πιο κρίσιμο κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Όταν ιδρώνετε πολύ, το σώμα σας χάνει νερό, αφυδατώνοντας το δέρμα σας και καθιστώντας το πιο επιρρεπές σε ερεθισμούς και εξανθήματα. Για να το αντιμετωπίσετε, πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα.

Εκτός από την εσωτερική ενυδάτωση, μια ελαφριά ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρά μπορεί να βοηθήσει να κλειδώσει η υγρασία και να δημιουργήσει ένα προστατευτικό φράγμα στην επιφάνεια του δέρματος. Αναζητήστε μια ενυδατική κρέμα με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ που μπορεί να προσελκύει και να συγκρατεί το νερό, διατηρώντας το δέρμα σας σφριγηλό και ενυδατωμένο χωρίς να αισθάνεστε λιπαρότητα.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιώ την CeraVe AM Facial Moisturizing Lotion SPF 30 καθημερινά. Θα βρείτε την ενυδατική του προσώπου χωρίς λάδια με αντηλιακό. Είναι ελαφρύ και μη φαγεσωρογόνο και περισσότεροι από 74.000 αγοραστές συμφωνούν ότι είναι το καλύτερο. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές ρουτίνας περιποίησης δέρματος θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό, όμορφο και την τέλεια ρουτίνα περιποίησης δέρματος που δεν ιδρώνει.

Περιποίηση δέρματος με αντοχή στον ιδρώτα

5. Επιλέξτε ένα αντηλιακό ανθεκτικό στον ιδρώτα

Το αντηλιακό είναι ένα αδιαπραγμάτευτο βήμα σε κάθε ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, ειδικά το καλοκαίρι που οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο δυνατές και βλαβερές. Ωστόσο, το κανονικό αντηλιακό μπορεί να αισθάνεται βαρύ και λιπαρό, ειδικά όταν συνδυάζεται με ιδρώτα.

Για να καταπολεμήσετε αυτό το πρόβλημα, επιλέξτε ένα αντηλιακό ανθεκτικό στον ιδρώτα που προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος από τις ακτίνες UVA και UVB. Αυτά τα αντηλιακά προσκολλώνται καλύτερα στο δέρμα, ακόμη και στον ιδρώτα και το νερό, παρέχοντας προστασία μεγαλύτερης διάρκειας χωρίς να φράζουν τους πόρους. Για παράδειγμα, αναζητήστε φόρμουλες χωρίς λιπαρά, μη φαγεσωρογόνες για να διασφαλίσετε ότι το δέρμα σας θα παραμείνει χωρίς ξεσπάσματα.

Αυτό το καλοκαίρι βασίζομαι στο αντηλιακό προσώπου Neutrogena Sport Face SPF 70+. Είναι μια αντηλιακή λοσιόν προσώπου χωρίς λάδια με ευρέως φάσματος UVA/UVB για να παρέχει στο δέρμα σας την καλύτερη αντηλιακή προστασία. Είναι επίσης ανθεκτικό στον ιδρώτα και στο νερό. Με περισσότερες από 15.000 κριτικές πέντε αστέρων, ξέρετε ότι αυτή είναι η καλύτερη περιποίηση δέρματος που δεν ιδρώνει.

6. Επιλέξτε ελαφρύ και αναπνεύσιμο μακιγιάζ

Το καλοκαίρι, το βαρύ μακιγιάζ μπορεί να αναμειχθεί με ιδρώτα και λάδι, οδηγώντας σε φραγμένους πόρους και εξάρσεις. Για να αποφύγετε αυτό, σκεφτείτε να μεταβείτε σε ελαφριά και αναπνεύσιμα προϊόντα μακιγιάζ. Ψάξτε για foundation χωρίς λιπαρά και πούδρες με βάση τα μεταλλικά στοιχεία που δεν θα πνίξουν το δέρμα σας.

Επίσης, σκεφτείτε να πάτε χωρίς καθόλου foundation και να επιλέξετε φιμέ ενυδατικές κρέμες ή κρέμες BB για πιο φυσική εμφάνιση. Αυτά τα προϊόντα προσφέρουν ελαφριά κάλυψη ενώ επιτρέπουν στο δέρμα σας να αναπνέει και εμποδίζουν τον υπερβολικό ιδρώτα να κάνει το μακιγιάζ σας να λιώσει.

Τον περασμένο μήνα αγόρασα την IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ Cream. Το λατρεύω! Δεν βασίζομαι πλέον σε βαριά foundation, ειδικά το καλοκαίρι. Αυτή η κρέμα CC μου δίνει όλη την κάλυψη που χρειάζομαι. Το χρώμα διορθώνει, παρέχει πλήρη κάλυψη, ενυδατώνει και φαίνεται πολύ φυσικό. Σας προσφέρει επίσης προστασία SPF 50 και διατίθεται σε πολλές αποχρώσεις για να βρείτε το τέλειο ταίρι. Αρέσει περισσότερο στους αγοραστές, με πάνω από 23,00 κορυφαίες αξιολογήσεις.

7. Ρουτίνα περιποίησης δέρματος μετά την προπόνηση

Εάν σας αρέσει να γυμνάζεστε σε εξωτερικούς χώρους ή είστε δραστήριοι το καλοκαίρι, μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος μετά την προπόνηση είναι απαραίτητη. Μετά από μια προπόνηση, ο ιδρώτας μπορεί να αναμειχθεί με βακτήρια και να παραμείνει στο δέρμα σας, κάνοντάς το ακόμη πιο επιρρεπές σε ξεσπάσματα. Για να αποφύγετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα μετά την προπόνηση:

  • Βήμα 1: Καθαρίστε το πρόσωπό σας με ένα απαλό καθαριστικό χωρίς θειικά άλατα για να αφαιρέσετε τον ιδρώτα, τα βακτήρια και την περίσσεια λιπαρότητας.
  • Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε ένα τονωτικό με καταπραϋντικά συστατικά όπως αλόη βέρα ή χαμομήλι για να απαλύνετε τυχόν ερυθρότητα ή φλεγμονή.
  • Βήμα 3: Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρά για να αποκαταστήσετε την ενυδάτωση του δέρματος χωρίς να φράξετε τους πόρους.
  • Βήμα 4: Εάν φοράτε μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της άσκησης, χρησιμοποιήστε ένα ντεμακιγιάζ ειδικά σχεδιασμένο για να αφαιρεί προϊόντα ανθεκτικά στον ιδρώτα.
Ασκήσεις σε εξωτερικό χώρο

Κατώτατη γραμμή – περιποίηση δέρματος με προστασία από τον ιδρώτα

Με τις κατάλληλες στρατηγικές φροντίδας του δέρματος που δεν αντέχουν τον ιδρώτα, μπορείτε να αποτρέψετε τα εξανθήματα και τις κηλίδες από τον ιδρώτα το καλοκαίρι. Θυμηθείτε να καθαρίζετε απαλά και τακτικά, να κάνετε απολέπιση για να αποφράξετε τους πόρους και να διατηρείτε τη σωστή ενυδάτωση.

Ιδανικά, επιλέξτε ένα αντηλιακό ανθεκτικό στον ιδρώτα και επιλέξτε ελαφριά, αναπνεύσιμα προϊόντα μακιγιάζ. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να απολαύσετε καθαρό, λαμπερό δέρμα κατά τους ζεστούς μήνες και να επικεντρωθείτε στο να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις καλοκαιρινές σας περιπέτειες.

Μην ξεχάσετε να καρφιτσώσετε την έμπνευσή σας!

Αδιάβροχη περιποίηση δέρματος Πώς να αποτρέψετε τα σπασίματα και τις κηλίδες - Sassy Townhouse Living
Ξηρά χείλη

Αν έχετε ξηρά χείλη, ξέρετε πόσο αντιαισθητικά και άβολα μπορεί να είναι, αλλά υπάρχει ελπίδα. Μπορείτε επιτέλους να τα ενυδατώσετε, να τα λειάνετε και να τα γεμίσετε. Ωστόσο, τα ξηρά χείλη μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας, προκαλώντας υπερβολική ξηρότητα, ερυθρότητα, σκάσιμο, αιμορραγία και φαγούρα.

Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα συνεργατών της Amazon Services LLC, στο Skimlinks και σε άλλα προγράμματα θυγατρικών. Προγράμματα διαφήμισης συνεργατών όπως αυτά μας παρέχουν έναν τρόπο να κερδίζουμε χρεώσεις με σύνδεση σε αυτούς τους ιστότοπους συνεργατών χωρίς κόστος για εσάς. Ως Amazon Associates, κερδίζουμε από εξειδικευμένες αγορές. Ελέγξτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου Αποκάλυψης. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε τον ιστότοπό μας.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️