50 χρόνια αγάπης στο παλιό σπίτι

50 χρόνια αγάπης στο παλιό σπίτι

1 Ιουλίου, 2023 0 By admin

Πριν από είκοσι χρόνια, όταν μόλις είχα κληρονομήσει το OHJ από τους ιδρυτές και ιδιοκτήτες Clem Labin και Patty Poore, η μητέρα μου γιόρτασε τον νέο μου ρόλο ως εκδότης του OHJ φτιάχνοντάς μου ένα λεύκωμα λευκώματος.

Ονόμασε το λεύκωμα The Diary of Peter Miller’s Old House. Σε αυτό κόλλησε φωτογραφίες από όλα τα σπίτια στα οποία έχουμε ζήσει. Ήμουν καλά στην ενηλικίωση όταν η μητέρα μου με έκανε να καταλάβω πώς προέρχομαι από την αγάπη μου για τα παλιά σπίτια. Πάντα μέναμε σε ένα παλιό σπίτι, συχνά στην ιστορική συνοικία.

Το παλιό μας σπίτι στο Granville του Οχάιο
Το παλιό μας σπίτι στο Granville του Οχάιο

Μετακομίσαμε πολύ μεγαλώνοντας, έτσι υπήρχαν 7 παλιά σπίτια στο Σικάγο, το Καλαμαζού, το Σινσινάτι, τη Νέα Υόρκη, το Πρίνστον, την Αννάπολη και τη Γκράνβιλ. Το παλαιότερο σπίτι ήταν ομοσπονδιακό από το 1830. Το νεότερο είναι μια βασίλισσα Άννα από το 1910. Το παλιό σπίτι στο οποίο μένω τώρα είναι ένα νέο του 1924. Τέχνες και χειροτεχνία.

Το παλιό μας σπίτι στο Σικάγο του Ιλινόις
Το παλιό μας σπίτι στο Σικάγο του Ιλινόις

Αστείο πώς μια μητέρα μπορεί να μας γνωρίζει καλύτερα από ό,τι γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Νιώθω ιδιαίτερα νοσταλγία για την 50χρονη ιστορία του OHJ, συμπεριλαμβανομένων όλων όσων έμαθα από τη συνεργασία με την Patty Poore και την ανάγνωση των ιστοριών της για σαράντα από αυτά τα πενήντα χρόνια. Στην αρχή της 50ης επετείου του OHJ, η Patti έγραψε την εκδοτική της στήλη σχετικά με το τι μπορούμε να μάθουμε από τα παλιά σπίτια:

  • Τα παλιά σπίτια μας σώζουν από το να πιστεύουμε ότι η τελειότητα υπάρχει. «Το σπίτι ήταν εκεί πριν από εσένα. Προσαρμόσου σε αυτό!»
  • Μας συνδέουν με τις εποχές. «Κλείστε τον αποσβεστήρα. Αντικαταστήστε τα παράθυρα καταιγίδας. Φορέστε ένα πουλόβερ.
  • Τα παλιά σπίτια διδάσκουν στα παιδιά μας την εκκεντρικότητα. «Το τζάμι του παραθύρου κυματίστηκε. Η ξυλουργική έχει πατίνα.»
  • Τα παλιά σπίτια μας μυούν στην ξυλουργική, τις στέγες, την απογύμνωση βαφής. «Μπορεί να μην το κάνετε μόνοι σας, αλλά έχετε μεγαλύτερη επίγνωση του πώς λειτουργούν τα πράγματα από τον μέσο Αμερικανό».

Η Patti συνεχίζει γράφει, «αυτό που δεν μπορεί να κάνει ένα παλιό σπίτι είναι να μας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα». Πενήντα χρόνια ιδιοκτήτες παλαιών σπιτιών που ξοδεύουν χρόνο και χρήμα είναι καλό για όσους από εμάς υπηρετούμε την αγορά ανακαίνισης και ανακαίνισης παλαιών σπιτιών!

Οι επετειακές μου αναμνήσεις με έκαναν επίσης να αναρωτιέμαι πόσο χρονών είναι οι ιδιοκτήτες σπιτιού; Ξεκίνησα λοιπόν μια μελέτη για να μάθω για τα δημογραφικά στοιχεία των παλιών ιδιοκτητών σπιτιών.

Με ευχάριστη έκπληξη είδα ότι οι παλιοί κάτοικοι συνεχίζουν να γίνονται νεότεροι, με τη μεγαλύτερη κοόρτη να είναι μεταξύ 30 και 50 ετών.

Εδώ είναι η επόμενη γενιά ιδιοκτητών παλαιών σπιτιών! Το OHJ ανυπομονεί να διδάξει μαθήματα Old House για τα επόμενα 50 χρόνια.